- بازدید : (466)
اطلاعات سودمند درمورد کشورتایلند
کلیات
کشور تایلند با بیش از پانصد هزار کیلومتر مربع مساحت در جنوب شرقی آسیا واقع شده و از شمال با کشور لائوس و از جنوب با خلیج تایلند و مالزی، از شرق و جنوب شرقی با کامبوج و از شمال، شمال غرب و غرب با میانمار همسایه است.
پایتخت این کشور شهر بانکوک با 10 میلیون نفر جمعیت می باشد . مذهب رسمی در این کشور بودایی است که 92 درصد از جمعیت آن را تشکیل داده و 5 درصد از جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند؛ از دیگر اقلیت های مذهبی می توان مسیحیان، هندوها و . . . را نام برد.
این کشور با توجه به شرایط آب و هوائی و جذابیت های جهانگردی، یکی از قطب های مهم جذب جهانگردان در منطقه به شمار می آید که هر ساله حدود بیش از 10 میلیون جهانگرد از سراسر دنیا از این کشور بازدید می نمایند و در آمد ناشی از این صنعت بیش از 10 میلیارد دلار برآورد می شود.
جمعیت این کشور شصت و چهار و نیم میلیون نفر و زبان تایی زبان رسمی و ملی این کشور به حساب می آید. همچنین زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم در این کشور رایج است.
ایمنی و امنیت
1- هر چند که مسأله ناامنی در جنوب تایلند به چندین دهه قبل باز می گردد لکن دور جدید این ناآرامی ها از 14 دی ماه سال 1382 آغاز گردیده است که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از افراد شده است؛ این حوادث از مشکلات اصلی جهانگردان برای سفر به این کشور به شمار می آید و بر همین اساس توصیه می گردد در صورت مسافرت به این کشور از سفر به بخش های جنوبی آن اجتناب نمائید.
2- در مناطق و مراکز پر جمعیت، سارقین و باندهای حرفه ای جهت سرقت اموال و مدارک هویتی از جمله گذرنامه افراد کمین نموده اند، بنابراین توصیه می گردد در صورت حضور در این گونه مناطق از اموال و دارائی خود مراقبت نموده و در صورت مشاهده افراد مظنون با حساسیت و احتیاط بیشتری عمل نمائید.
3- ضرورت دارد مسافرین ایرانی ضمن رعایت هوشیاری، از هرگونه تماس و نزدیکی به باندهای بین المللی قاچاق انسان جدا خود داری نمایند. چرا که در حال حاضر عده ای از اتباع ایرانی که توسط باندهای مذکور به امید رفتن به استرالیا و یا دیگر کشورها، اغوا گردیده اند، علاوه بر از دست دادن اموال و دارائی خود، به پلیس معرفی شده و هم اکنون در زندانهای تایلند دوران محکومیت خود را سپری می نمایند.
4- توصیه می گردد اتباع ایرانی ضمن مراقبت از گذرنامه های خود که تنها سند هویتی آنها محسوب می گردد، آن را نزد هیچکس به امانت نگذارند، لازم به ذکر است تاکنون کلاهبرداران، با سوء استفاده از گذرنامه تعدادی از هموطنان ایرانی اقدام به اجاره اتومبیل نموده و سپس آن را به فروش رسانده اند و از آنجائیکه صاحب گذرنامه در رابطه با جرائمی که با گذرنامه اتفاق افتاده مسئولیت دارد، این افراد هنگام خروج از کشور به جرم سرقت اتومبیل دستگیر و زندانی شده اند.
5- در مسیر بازگشت از بانکوک به تهران توصیه می گردد از قبول هرگونه وسیله یا بسته از افراد ناشناس جهت تحویل به خانواده آنان اکیدا خودداری نمائید.
قوانین، آداب و رسوم
1- قوانین جزائی کشور تایلند در رابطه با حمل و استعمال مواد مخدر بسیار شدید می باشد لذا توصیه می شود هنگام سفر به این کشور در پذیرش هر گونه بسته از دیگران دقت لازم را داشته تا دراین خصوص گرفتار سوءاستفاده افراد مغرض نشوید.
2- برای رانندگی در این کشور می باید گواهینامه ملی آن یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از 160 کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف بر اینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید. اضافه می نماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی و رانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.
3- به علت عدم وجود قرار داد انتقال محکومین از حبس میان دو کشور، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، می باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.
4- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و. مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.
الزامات ورود و اقامت
1- رشد صنعت جهانگردی تایلند را در سال های اخیر باید در راستای توجه خاص دولت به این صنعت به حساب آورد. با این حال دولت تایلند برای مدیریت مثبت تردد اتباع خارجی، مقررات صدور روادید را سخت تر نموده است و بر همین اساس توصیه می شود هموطنان عزیز قبل از سفر به این کشور برای تحصیل روادید این کشور اقدام نمایند.
2- چنانچه اتباع جمهوری اسلامی ایران از طریق سایر نمایندگی های این کشور در خارج از کشور تقاضای صدور روادید بنمایند، مجوز روادید از طریق وزارت امورخاجه صادر شده و این امر حداقل دو هفته به طول می انجامد.
3- هزینه روادید این کشور برای اتباع جمهوری اسلامی به ترتیب عبارت است از:
عبور برای هربار عبور 16 هزار تومان
جهانگردی برای هربار ورود 20 هزار تومان
غیر مهاجرتی یکبار ورود 40 هزار تومان
غیر مهاجرتی چندبار ورود 100 هزار تومان
4- هزینه روادید از کلیه همراهان اخذ می گردد.
5- هزینه های پرداخت شده در صورت رد درخواست متقاضی یا انصراف وی، غیر قابل استرداد می باشد.
بهداشت
1- سازمان بهداشت جهانی این بیماریهای را در این کشور گزارش نموده است:
هپاتیت A
تب دنگو
تب تیفوئید
2- برای سفر به این کشور حتما از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده نمائید. البته باید گفت بیمه های موجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمی توان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.
3- لازم است قبل از سفر به این کشور کنترل نمائید واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه نمائید.
4- سعی نمائید در تهیه خوراک و آب مناسب (ترجیحا آب بسته بندی) دقت نمائید.
5- بیماری آنفولانزای مرغی مدتی است که در این کشور شیوع پیدا کرده است، به طوریکه تا کنون چندین نفر در این رابطه جان خود را از دست داده اند و میلیون ها قطعه مرغ و طیور معدوم گردیده است، لذا توصیه می گردد از نزدیکی به مراکز مربوط به نگهداری طیور اکیدا خودداری کرده و در این خصوص مراقبت های بهداشتی را به عمل آورید.
6- بیماری ایدز یکی از خطراتی است که در این کشور سلامت مسافران و جهانگردان را تهدید می نماید. وزارت بهداشت عمومی تایلند درسال 2004 اعلام کرد %60 میتلایان به ایدز در تایلند را گروه سنی 15 تا 24 سال تشکیل می دهند. وزیر بهداشت نیز اعلام کرد بیش از 80 هزار نفر از جوانان تایلندی به بیماری ایدز مبتلا هستند و هر ساله حدود 20 هزار نفر نیز به جمع مبتلایان افزوده می شود؛ وی هشدار داد تا سال 2006 تعداد حاملان ویروس ایدز در تایلند به بیش از یک میلیون نفر خواهد رسید! بنابراین خطر بسیار جدی است و توصیه می گردد هموطنان عزیز در صورت سفر به این کشور دقت لازم را برای حفظ سلامتی خود به عمل آورند.
7- جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از جدول مربوط به بیماری های موجود در این کشور می توانید به سایت بهداشت جهانی: www.who.int/countries/en/ مراجعه نمائید.
شرایط سفر و اطلاعات سودمند
1- افرادی که برای تجارت به این کشور سفر می نمایند باید حتی الامکان با شرکتهای معتبر و با افراد شناخته شده معامله نمایند و می باید مراقب باشند که مورد سوء استفاده قرار نگیرند.
2- طبق گزارش های دریافتی مواد مخدر از طریق تعبیه در وسایل ورزشی، خودروها، فیلترهای آب، تجهیزات نمابر و قطعات یدکی کولر به خارج ارسال شده است.
3- در بدو ورود به این کشور چنانچه در بانکوک اقامت نمودید، سعی کنید در اولین زمان ممکن آدرس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را که به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است، پیدا نمائید تا در صورت وقوع حادثه و یا نیاز به مراجعه، دچار مشکل نشوید.
4- چنانچه در این کشور دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی شدید، ضروری است قبل از هر کار موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت نمائید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید.
http://dinary.blogfa.comنقل از سایت :- بازدید : (438)
اطلاعات سودمند سفر به کشور اندونزی
کلیات
کشور اندونزی با 220 میلیون نفر جمعیت، به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان و چهارمین کشور پرجمعیت جهان بعد از چین،هند و آمریکا، در جنوب شرقی آسیا واقع شده و پایتخت آن جاکارتا و شهرهای مهم آن سورابایا، باندونگ، بالی، باندا آچه، جامبی می باشند.
همسایگان اندونزی عبارتند از سنگاپور، مالزی، تیمور شرقی، استرالیا.
زبان مردم این کشور مالایو (زبان منطقه جنوب شرقی آسیا) است و نزدیک به %88 مردم این کشور مسلمان هستند و بر این اساس قانون اساسی این کشور مبتنی بر اصول پنجگانه ای معروف به پانچاسیلا یعنی اعتقاد به وحدانیت خدا، انسانیت، دمکراسی، وحدت کشور و عدالت اجتماعی می باشد.
ایمنی و امنیت
1- کشور اندونزی همچون مالزی از جمله کشورهایی بوده اند که در طی سالهای اخیر از طرف گروههای تندرو مورد هدف قرار گرفته است. از جمله این اقدامات می توان به بمب گذاری های جزیره بالی در اکتبر 2002 و نیز جاکارتا در سال 2003 اشاره نمود. این گروه ها همچنین به اقداماتی نظیر گروگان گیری، آدم ربائی و . . . مبادرت ورزیده که بر این اساس به اتباع کشورمان توصیه می گردد در صورت مسافرت به این کشور بسیار محتاط باشند.
2- گزارش هائی مبنی بر سرقت مدارک مسافرتی، وسایل شخصی، جیب بری و مواردی از این قبیل دریافت گردیده است که بر این اساس توصیه می گردد از وسایل شخصی و مدارک مسافرتی با دقت بیشتری محافظت نمائید.
3- باتوجه به وجود گروههای خلاف کار در سطح شهر که برای دزدی و کلاهبرداری اتباع خارجی در مراکز شلوغ، فرودگاه ها، ایستگاه های قطار و اتوبوس کمین کرده اند، توصیه می گردد از نزدیکی و مجالست با افراد ناشناس اکیدا خودداری نموده و برای رفت و آمد در سطح شهر از تاکسی های آرم دار و معتبر استفاده نمائید.
4- توصیه می شود در هنگام سفر به این کشور از دریافت و حمل هر بسته و امانتی به عنوان کمک به اشخاص و یا دیگر مسافرینی که نمی شناسیم خودداری شود.
قوانین، آداب و رسوم
1- حمل و یا استعمال مواد مخدر در اندونزی مجازات سنگینی را به دنبال دارد و مامورین پلیس در سطح شهر با جدیت با موارد مشکوک برخورد می نمایند.
2- برای رانندگی در این کشور می باید گواهینامه ملی آن یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از 160 کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف بر اینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید. اضافه می نماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی و رانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.
3- به علت عدم وجود قرار داد انتقال محکومین از حبس میان دو کشور، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، می باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.
4- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و. مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.
الزامات ورود و اقامت
1- برای مسافرت به اندونزی می باید گذرنامه شما برای حد اقل شش ماه اعتبار داشته باشد.
2- لازم است مسافرین در زمان خروج از این کشور مالیات فرودگاه را معادل 100 هزار روپیه نقدا پرداخت نمایند.
بهداشت
1- سازمان بهداشت جهانی این بیماریهای را در کامرون گزارش نموده است:
هپاتیت A/ وبا/ انسفالیت ژاپنی نوع B/ مالاریا/ شیستومیازوز (بیماری انگلی ناشی از کرم شیستومیاز) / سل/ تب تیفوئید/ تب دنگو
2- توصیه می گردد در صورت سفر به این کشور از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده نمائید. البته باید گفت بیمه های موجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمی توان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.
3- لازم است قبل از سفر به این کشور کنترل نمائید واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه نمائید.
4- با توجه به وجود بیماری های مسری نظیر هپاتیت B و ایدز، لازم است ضمن رعایت نکات بهداشتی، از هرگونه ارتباطات غیر مطمئن پرهیز نمائید.
5- سعی نمائید در تهیه خوراک و آب مناسب (ترجیحا آب بسته بندی) دقت نمائید.
6- جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از جدول مربوط به بیماری های موجود در این کشور می توانید به سایت بهداشت جهانی: www.who.int/countries/en/ مراجعه نمائید.
7- توصیه می گردد حتی الامکان جهت صرف غذا به مکانهای شناخته شده مراجعه شود و نیز هنگام خرید نسبت به غیر تقلبی بودن کالاهای مورد نظر اطمینان حاصل نمائید و از مکان ها و محل های شناخته شده و معتبر خرید کنید.
8- با توجه به پائین بودن سطح بهداشت در اندونزی، محل اقامت مطمئنی را جهت اسکان خود انتخاب نمایند در این خصوص می توان از نمایندگی مشورت های لازم را دریافت نمود.
9- با توجه به رطوبت و شرجی بودن منطقه ، جهت جلوگیری از آسیب دیدگی کلیه ها در سفرهای طولانی نوشیدن آب زیاد توصیه میگردد.
شرایط سفر و اطلاعات سودمند
1- خرید کالا و استفاده از سرویس های عمومی صرفا با پول رایج این کشور یعنی روپیه انجام می گیرد، البته می توان دلار و یا دیگر ارزهای موجود را در بانک ها، صرافی ها یا هتل های اندونزی به پول محل تبدیل نمود.
2- در بدو ورود به این کشور چنانچه در جاکارتا اقامت نمودید، سعی کنید در اولین زمان ممکن آدرس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را که به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است، پیدا نمائید تا در صورت وقوع حادثه و یا نیاز به مراجعه، دچار مشکل نشوید.
3- جهت جابجایی در سطح شهر از تاکسی های آرم دار و معتبر استفاده کنید.
4- چنانچه در این کشور دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی شدید، ضروری است قبل از هر کار موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت نمائید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید.
http://dinary.blogfa.comنقل از سایت :- بازدید : (481)
کلیات
کشور سنگاپور در نیمکره شمالی و شرقی، در شرق قاره آسیا و در کنار تنگه سنگاپور واقع گردیده است.
پایتخت این کشور سنگاپور است.
زبانهای رایج این کشور چینی، مالایی، تامیل و انگلیسی است. مذهب عموم مردم این کشور بودایی، تائو، اسلام و هندو می باشد.
ایمنی و امنیت
1- جرائم کوچک و خیابانی نظیر جیب بری و کیف قاپی در سالهای اخیر افزایش یافته است. این گونه جرائم بیشتر در متروها، پیاده روی خیابان های شلوغ، رستوران ها و لابی هتل ها و دیگر اماکن پر رفت و آمد اتفاق می افتد.
2- باتوجه به حضور و فعالیت دزدان دریایی در سواحل اقیانوس هند در استفاده از کشتی های تفریحی که به همین منظور اختصاص یافته اند دقت نمایید.
قوانین، آداب و رسوم
1- قوانین این کشور در رابطه با جرائمی نظیر حمل یا استعمال داروهای ممنوعه و از جمله مواد مخدر و روان گردان بسیار سخت گیرانه است. این مجازات ها می تواند شامل حبس های طولانی و پرداخت جریمه های سنگین باشد و در بعضی موارد برای محکومین مجازات مرگ در نظر گرفته شده است.
2- سنگاپور قوانین سختگیرانه ای با برخی از اعمال که معمولا جرم محسوب نمی شوند دارد؛ برخی از این موارد عبارت اند از:
ولگردی،
پرتاب آب دهان،
آدامس جویدن.
ریختن زباله در خیابان هزار دلار سنگاپور جریمه دارد.
3- برای رانندگی در سنگاپور می باید گواهینامه ملی این کشور یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از 160 کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف بر اینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید. اضافه می نماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی و رانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.
4- به علت عدم وجود قرارداد انتقال محکومین از حبس میان دو کشور، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، می باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.
5- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نزدیکترین کشور اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و. مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.
الزامات ورود و اقامت
1- سنگاپور از جمله کشورهایی است که در جمهوری اسلامی ایران دارای نمایندگی نبوده و بنابراین اتباع جمهوری اسلامی ایران برای سفر به این کشور می باید به نمایندگی آن در کشورهای دیگر مراجعه نمایند.
2- ممکن است در هنگام ورود به این کشور لازم باشد برخی از معاینات پزشکی را انجام دهید افرادی که علائمی نظیر سرفه شدید، تب بالای 38 درجه و یا سایر علائم بیماری سارس را نشان دهند برای انجام معاینات بیشتر متوقف شوند.
بهداشت
1- سازمان بهداشت جهانی این بیماریهای را در کرواسی گزارش نموده است:
هپاتیت A/ تب تیفوئید/ تب دنگو
2- توصیه می گردد در صورت سفر به این کشور از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده نمائید. البته باید گفت بیمه های موجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمی توان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.
3- لازم است قبل از سفر به این کشور کنترل نمائید واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه نمائید.
4- با توجه به وجود بیماری های مسری نظیر هپاتیت B و ایدز، لازم است ضمن رعایت نکات بهداشتی، از هرگونه ارتباطات غیر مطمئن پرهیز نمائید.
5- سعی نمائید در تهیه خوراک و آب مناسب (ترجیحا آب بسته بندی) دقت نمائید.
6- جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از جدول مربوط به بیماری های موجود در این کشور می توانید به سایت بهداشت جهانی: www.who.int/countries/en/ مراجعه نمائید.
شرایط سفر و اطلاعات سودمند
1- مقررات ترافیکی دراین کشور با جدیت اعمال می گردد و سیستم حمل و نقل عمومی به نحو گسنرده ای در دسترس می باشد.
2- واحد پول این کشور دلار سنگاپور است و مراکز تبدیل پول در فرودگاه، هتل ها و برخی از فروشگاه های بزرگ موجود است.
3- چنانچه در این کشور دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی شدید، ضروری است قبل از هر کار موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت نمائید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید- بازدید : (377)
اطلاعات سودمن سفر به کشور اکراین
کلیات
اوکراین به لحاظ وسعت دومین کشور بزرگ اروپا پس از روسیه بشمار می آید که مساحت آن 603700 کیلومترمربع میباشد. این کشور پس از انقلاب اکتبر سال 1917 در روسیه بعنوان یکی از جماهیر سوسیالیستی محسوب شده و پس از فروپاشی شوروی درسال 1991 به استقلال رسیده است جمعیت اوکراین 47 میلیون و 440 هزار نفر میباشد که از این تعداد حدودا 23 میلیون نفر در شهرها وحدود 15 میلیون نفر در روستاها زندگی می کنند.
پایتخت اوکراین کی یف با جمعیت بیش از دو میلیون نفر، می باشد.
این کشور درشمال دریای سیاه قرار گرفته و از شمال به بلاروس، از شمال و شرق به روسیه، از جنوب و جنوب غربی به رومانی و ملداوی و از غرب به کشورهای لهستان، مجارستان و اسلواکی محدود می شود و همچنین از طریق دریای سیاه با ترکیه، بلغارستان و گرجستان دارای مرز مشترک دریائی میباشد.
زبان مردم اوکراین هم گروه با زبان های اسلاو شرقی است و شباهت زیادی به زبان روسی دارد. مسیحیت دین رسمی مردم اوکراین و درصد قابل توجهی از مردم این کشور تابع کلیسای ارتدوکس بوده و اقلیتی تابع کلیسای کاتولیک میباشند. اقلیت های مذهبی دیگر دراین کشور کم و بیش وجود دارد و آمار مسلمانان این کشورتقریبا دومیلیون نفر گزارش می شود.
ایمنی و امنیت
1- جرائم خرد و خیابانی همچون کیف قابی، باج گیری، تهدید و ارعاب، ایجاد مزاحمت بخصوص برای اتباع خارجی از سوی برخی افراد نژاد پرست و ارتکاب برخی سرقت های مسلحانه از منازل در شب، از دیگر مسائل نگران کننده اجتماعی در اوکراین است و اغلب توریست ها و اتباع خارجی قربانیان کیف قاپی و سرقت هستند.
5- در سال گذشته مواردی از جمله آزار و اذیت برخی از تجار و دانشجویان ایرانی، ایجاد مزاحمت و اخاذی از آنها گزارش شده است که علیرغم پیگیریهای به عمل آمده از طرف نمایندگی، نتیجه مطلوبی حاصل نشده است.
قوانین، آداب و رسوم
1- ماده 26 قانون اساسی اوکراین
اتباع خارجی و اتباع فاقد ملیت که به طور قانونی در خاک اوکراین سکونت دارند از همان حقوق و آزادیها و نیز مسئولیتهای اتباع اوکراین بهره مند میباشند، به جز در مواردی که در قانون اساسی، قوانین و یا قراردادهای بین المللی اوکراین آمده است.
مجموعه قوانین جنایی و جزائی اوکراین شامل 447 ماده میباشد و از سال 2001 معتبر و مبنای استناد و استفاده در دادگاهها و مراجع قضایی میباشد . بخشهایی از این مجموعه قوانین که مربوط به اتباع خارجی است در زیر آورده شده است:
ماده 6: اعتبار قانون مسئولیتهای جزایی در خصوص ارتکاب جرایم در خاک اوکراین
1- تمامی افرادی که در خاک اوکراین مرتکب جرمی می شوند در قبال همین مجموعه قوانین مسئول و پاسخگو هستند.
2- موضوع ارتکاب جرم از سوی نمایندگان دیپلماتیک و یا سایر افرادی که بر اساس قوانین اوکراین و قراردادهای بین المللی اوکراین با سایر کشورها قابل محاکمه توسط دادگاههای اوکراین نیستند از طرق دیپلماتیک حل و بررسی می گردد.
ماده 8: اعتبار قانون مسئولیتهای جزایی در خصوص ارتکاب جرائم توسط افرادی خارجی و یا افراد فاقد ملیت درخارج از اوکراین
افراد خارجی ویا افراد فاقد ملیتی که دائما در اوکراین سکونت ندارند درصورت ارتکاب جرم درخارج از اوکراین درموارد پیش بینی شده در قرار دادهای بین المللی اوکراین ویا در صورتی که این افراد بر اساس مفاد این مجموعه قوانین مرتکب جرائم سنگین بر علیه حقوق و آزادی اتباع و یا منافع اوکراین شوند در قبال قوانین اوکراین دراین کشور مسئول میباشند.
ماده 9: عواقب حقوقی محاکمه افراد درخارج از اوکراین
درصورتی که دادگاه یک کشور خارجی تبعه اوکراین، شخص خارجی و یا شخص فاقد ملیتی را بابت جرمی که در خارج از اوکراین مرتکب شده محاکمه و مجرم اعلام نماید و آن شخص مجددا در اوکراین مرتکب جرم گردد حکم دادگاه آن کشور نیز میتواند محسوب گردد.
2- برای رانندگی در این کشور می باید گواهینامه ملی آن کشور یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از 160 کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف بر اینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید. اضافه می نماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی و رانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.
3- به علت عدم وجود قرار داد اتقال محکومین از حبس میان دو کشور، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، می باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.
4- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و. مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.
الزامات ورود و اقامت
1- اشخاصی که شهروند کشورهای مستقل مشترک المنافع نیستند برای ورود به اوکراین نیازمند روادید میباشند. روادید ورودی به اوکراین را میتوان از سفارت اوکراین درتهران دریافت کرد.
2- وجود دعوت نامه از طرف شخص، شرکت و یا سازمانی در اوکراین برای دریافت روادید الزامی بوده و شهروندان خارجی نمی توانند در فرودگاه ها و یا نقاط عبور مرزی روادید دریافت کنند. موسسه خدمات تجاری کی یف به طور مصرانه توصیه می کند که تجار پیش از وارد به اوکراین مدارک خود را بیمه کنند. مهلت اعتبار روادید در دعوت نامه مسافر مشخص میگردد. برای تمدید مهلت اعتبار روادید به وزارت امورخارجه مراجع کنید (تلفن: 2263379-044).
3- همه خارجی ها که از اوکراین بازدید می کنند غیراز اشخاصی که سه روز کاری در خاک اوکراین میخواهند بمانند وغیر از نابالغ ها (سن آنها کمتر از 18 میباشد) باید گذرنامه های خود را در ادارات صدور روادید. مجوز و گذرنامه وزارت امورخارجه ( اویر ) ثبت کنند. کنترل شدیدی در اجرای قانون وجود ندارد ولی مسافرانی که گذرنامه هایشان را ثبت نکرده اند در هنگام خروج از اوکراین وبرای تمدید مهلت اعتبار روادید دچار مشکلات و تاخیر خواهند شد. ثبت پاسپورت به هنگام اقامت در هتل ها، هنگام ثبت شرکت توسط تجار و هنگام ثبت نام دانشجویان به صورت اتوماتیک انجام می شود. میزبانان، اقوام و خویشاوندان و صاحب خانه های خارجیان باید گذرنامه های آنان را در اداره صدور روادید، مجوز و گذرنامه وزارت امورخارجه به ثبت برساند. حق ثبت معمولا هنگام تمدید اعتبار روادید و ثبت پاسپورت پرداخته میشود.
4- کلیه اتباع خارجی موظف هستند در هنگام ورود محل اقامت خود و سازمان دعوت کننده را اعلام نمایند.
5- اتباع خارجی قبل از مراجعه به گیت عبور، موظف به تکمیل فرمی درخصوص مشخصات فردی، هدف از انجام سفر، مدت زمان اقامت در این کشور، سازمان دعوت کننده و غیره میباشد.
6- ورود و خروج اشیائی همچون مواد منفجره، مواد محترقه، مواد مخدر، اشیاء تیز و برنده، مواد روانگردان، سلاح گرم، وسایل کامپیوتری و گرافیکی، اشیاء عتیقه، دارو، مواد شیمیایی، مواد غذایی با حجم بالا، حمل مواد غذایی و مایعات در ظروف شیشه ای ممنوع است.
7- ورود وسایل برقی، کامپیوتری،هنری، منزل و طلاجات و غیره ممنوع نیست. اما فرد موظف به پرداخت حق گمرک آن میباشد.
8- ورود و خروج ارز از اوکراین ممنوع است، درصورتی که فرد بیش از 85 گیونا (واحد پول اوکراین معادل 150 تومان ایران) و 1000 دلار آمریکا داشته باشد، هنگام ورود باید اعلام نماید، در غیر این صورت در زمان بازرسی توسط پلیس و همچنین در هنگام خروج در صورتی که دلار بیش از مبلغ فوق داشته باشد، مصادره شده و علاوه بر آن فرد موظف به پرداخت جریمه نیز میباشد. باتوجه به سوابق موجود این مسأله موجب مشکلات زیادی برای شهروندان ایرانی شده است.
9- کلیه افراد موظف هستند قبل از عبور از گمرک، فرم مربوطه را تکمیل نمایند و وسایل همراه خود را اعلام نمایند.
بهداشت
1- سازمان بهداشت جهانی این بیماریهای را در این کشور گزارش نموده است:
هپاتیت A /سل/ دیفتری/ تب تیفوئید
2- لازم است قبل از سفر به این کشور کنترل نمائید واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه نمائید.
3- از نوشیدن آب شیر پرهیز کنید (آب آشامیدنی در هتل ها و سوپرمارکتها فروخته می شود). خارجی هایی که برای مدت طولانی به اوکراین سفر می کنند، می توانند فیلترهای تصفیه آب را برای استفاده از آب زلال تهیه کنند. تاجرانی که برای مدت کوتاه در اوکراین اقامت خواهند کرد باید از کیفیت و بهداشتی بودن محصولات غذای مطمئن باشند.
4- در اوکراین بیمه های بین المللی در بیمارستانهای خصوصی معتبر نمی باشد. بیماران برای درمان باید به پلی کلینیک های دولتی و یا خصوصی مراجعه کنند. برای بستری شدن در بیمارستان، پزشک معالج باید دستور العمل لازم را به بیمارستان اعلام کند. برای موارد اورژانسی، می توان با اورژانس دولتی و با شماره 03 تماس گرفت گرفتن این شماره از تمامی باجه های تلفن بصورت مجانی است و نیازی به داشتن کارت تلفن نمی باشد) . هزینه ای بابت خدمات اورژانس دولتی پرداخت نمی گردد. خدمات اورژانسی از سوی شرکت های خصوصی از قبیل بوریس، مدیکوم و سایر شرکت ها نیز انجام می گیرد. بعنوان مثال، برای تماس با شرکت مدیکوم باید با تلفن 055 تماس گرفت و هزینه این کار تقریبا معادل 30 دلار میباشد . بیمارستان ها از پذیرش مستقیم بیماران اورژانسی خودداری می کنند. خارجی ها باید بابت هزینه های درمانی غیر اورژانسی به بیمارستان ها پول پرداخت نمایند و این امکان را دارند که بدون پیش پرداخت در بیمارستان های دولتی بستری شوند.
5- اوکراین علیرغم به ارث بردن برخی از ساختارهای علمی و صنعتی شوروی سابق از لحاظ سطح زندگی و درآمد و مسائل اجتماعی وضعیت مناسبی ندارد. بعد از ایدز، بیماریهای سل، هیپاتیت، پوستی و گریپ (نوعی آنژیم) دراین کشور شایع است. برای اطلاعات بیشتر در مورد اوکراین به وب سایت www.ukraine.org مراجعه شود.
6- طبق آمارهای رسمی حدود 250هزار نفر بیماری ایدزی دراین کشور وجود دارد که از این حیث در اروپا بی سابقه است همچنین بر اساس برخی آمارهای غیر رسمی سازمانهای بین المللی، تعداد مبتلایان به ایدز به حدود 500000 هزار نفر در اوکراین بالغ می شود. با این وصف و با توجه به امکان ابتلا به ایدز یا سایر بیماری های مسری نظیر هپاتیت ب لازم است ضمن رعایت نکات بهداشتی، از هرگونه ارتباطات غیر مطمئن پرهیز نمائید.
5- جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از جدول مربوط به بیماری های موجود در این کشور می توانید به سایت بهداشت جهانی: www.who.int/countries/en/ مراجعه نمائید.
شرایط سفر و اطلاعات سودمند
1- خرید کالا و استفاده از سرویس های عمومی صرفا با پول رایج این کشور یعنی روبل انجام می گیرد، البته می توان دلار و یا دیگر ارزهای موجود را در بانک ها، صرافی ها یا هتل های این کشور به پول محل تبدیل نمود.
2- در بدو ورود به این کشور چنانچه در شهر کی یف اقامت نمودید، سعی کنید در اولین زمان ممکن آدرس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را که به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است، پیدا نمائید تا در صورت وقوع حادثه و یا نیاز به مراجعه، دچار مشکل نشوید.
3- چنانچه در این کشور دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی شدید، ضروری است قبل از هر کار موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت نمائید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید.
4- علاقمندان به تحصیل در دانشگاههای اکراین می توانند اطلاعات و راهنمائی های لازم در خصوص وضعیت تحصیل در دانشگاههای این کشور را از دفترچه راهنمای دانشجویان و علاقمندان به تحصیل در دانشگاههای اکراین، که در روی سایت سفارت جمهوری اسلامی ایران در کیف به آدرس ذیل قرار دارد، استفاده نمایند.
http://dinary.blogfa.comنقل از سایت :
جهاد مدیریتی
آرایش جدید مدیریتی
اصلاح ساختار مدیریتی
سازماندهی وآرایش مدیریت
مطمئن باشید که تعویض مدیران چند سازمان در کمتر از یکماه قابل انجام است چرا که در عرض چند روز مطالعه مردم یک کشور برای تعیین سرنوشت کشور خودنمایندگان متعددی را به مجلس آن کشور معرفی می کنند بنابراین جابجایی مدیران سازمانها از جابجایی کارمندان انتقالی یک سازمان آسان تر است
در شرایط بحران اقتصادی به تصمیم گیران کشورهای در گیر بحران در دنیاتوصیه می شود که :
چشمان خودرا ببندید ومدیران شایسته ،عدالت محور،با انصاف وباوجدان کاری راجایگزین مدیران قبلی کنیدواز شیطنت آنها نترسید و آنها را که واقعا در ایجاد بحران اقتصادی مداخله داشتند نه تنها سرجایشان می نشانید بلکه باید در مقابل آنها ایستادگی کرده واز آنها در مقابل عملکرد ضعیفشان پاسخ بخواهید.واز اینکه خودمان را سرگرم عواملی کنیم که اعلام میدارند جابجایی مدیران خیانتکار به صلاح کشور نیست ومواردی از این قبیل باید با قدرت تغییرات را ایجاد کرد وگرنه مصلحت اندیشی در شرایط بحران اقتصادی دامنگیر ساختار های سیاسی نیزخواهد شد
معمولا کشورهایی در دنیاکه درگیر بحران های اقتصادی می شوندناگزیرند در ساختار وترکیب مدیریتی خویش تغییراتی ایجاد کنند بیشترین تغییراتی که در سطوح مدیریتی ایجاد می شود معمولا به سازمانهایی نظیر بازرگانی،اقتصاد،بانک،گمرک،صنایع،استاندارد،شرکت نفت بر می گردد .بدین ترتیب دولتها موظفند در ساختارهای مدیریتی سازمانهای صدرالاشاره تغییراتی ایجاد کنند چراکه مدیریت های ضعیف منجر به بحران های اقتصادی می شود.بجای مدیرانی که با روابط به مشاغل حساس مدیریتی رسیده اند باید ازمدیرانی استفاده نمود که بر اساس ضوابط شایستگی مدیریت را دارند در سازمانهای که دارای سیستم های مدیریتی بیمار می باشند تداوم روند مدیریتی به صلاح ملت وگردانندگان آن کشور نخواهد بود.بدور از هرگونه تعصبی باید عذر آنانی را که شرایط مدیریت را ندارند خواست .
مدیریت هایی که برمبنای پول وسرمایه شکل گیری می کنند نتیجه ای جز بحران اقتصادی نخواهند داشت.ممکن است گروهی بواسطه های گوناگونی به مناصب مدیریتی دست یافته باشند ولی مهم این است که آیا واقعا شایستگی صدارت بر سازمانها را داشته اند یا خیر.درسازمانهایی که بیماری واگیر دار مدیریتی وجود دارد معمولا مدیران آن سازمانها با شایستگی ورعایت عدالت محوری به آن مناصب گمارده نشده اند واکثرا با پول ،پارتی وسفارش به موقعیت های مربوطه دست یافته اند
مدیران سازمانهای بیمار از هیچ تلاشی برای حفظ موقعیت خود دست بر نمی دارند آنها سعی می کنند هر قسمت اداره را به فرد با نفوذی بدهند فرضا یکی از ادارات کشور را در نظر بگیرید ،ممکن است بخشی از فعالیت آن ادراه به بخش های خصوصی واگذار شده باشد اگر دقیق در مورد آن سازمان بررسی کنید می بینید که آن بخش یا به گروه خاصی که موردنظر خودشان بوده است واگذار شده است ،یا اینکه آن بخش به افرادی از گروه خودشان که در بیرون از اداره به نام آنها فعالیت می کنند واگذار گردیده است،ممکن است علت واگذاری حفظ موقعیت خودشان باشد ویا بالا دستی ها فشار آورده اند که بخشهایی از فعلیت ها که دارای سودسرشار وبی درد سر است به افراد مورد نظر واگذار شود
اگر به مشاغل حساس بعضی از سازمانها نگاهی کوتاه بیندازید می بینید که همه موقعیت های حساس به افراد خاصی واگذار شده است که اگر به صورت یک پروژه دانشگاهی مورد تحقیق قرار گیرند می بینید که پشت سر هرکدام از این مناصب وموقعیت های کلیدی داستانی غم انگیز نهفته است که در مجموع منجر به تشکیل یک سازمان بیمار می دهند
مدیران چنین سازمانهایی که باعث تخریب اقتصاد کشور می شوند اکثرا دارای دانش مدیریتی نمی باشند وچنانچه از آنها خواسته شود که علت دستیابی شما به مناصب مدیریتی چه بوده است چیزی برای گفتن ندارند واگر از آنها بخواهید که شما چه خلاقیت،حسن،تدبیر،دانش،عملکرد مثبت،حرکت ممتاز،تحقیقات،تالیفات وغیره در حرفه مورد نظر خود داشتیتد که به مناصب مدیریتی گماشته شدید واقعا چیزی برای گفتن ندارند.بنابراین در یک طرح سازماندهی شده باید گروهی از مجلس،قوه قضائیه ومجریه با همکاری سازمان مدیریت وبرنامه ریزی با هماهنگی گروههای نظارتی وتجسسی(ممکن است سازمانها در کشورها متفاوت باشند که برچنین اموری مدیریت می کنند که هر کشوری براساس ساختارهایی که دارد می تواند بر مناصب مدیریتی نظارت کند) در یک طرح ویژه مدیرانی را که در هر سازمان شایستگی مدیریتی دارند شناسایی کنند وانها را جایگزین مدیرانی کنند که منجر به نابودی اقتصاد یک کشور شده اند
کشورها نباید از جابجایی مدیران هراس داشته باشند واز جابجایی آنها نگران وضعیت آتی شوند که مبادا چنین مدیرانی در انجام امور شیطنت کنند .جای هیچگونه نگرانی نیست باید آنها را سر جایشان نشاند .گروهی را که باعث تخریب اقتصاد کشوری می شوندوازطرفی زبان درازی می کنند با یک حرکت حساب شده می شود براحتی می توان مدیریت کرد ونه تنها می توان آنها را مدیریت کرد بلکه باید در مقابل مشکلاتی را که از نظر اقتصادی برای کشور ایجاد کرده اند پاسخگو باشند .در این مواقع آحاد ملت به این حرکت بزرگ وملی کمک خواهند کرد وگرنه در کشورهایی که دچار بحران اقتصادی می شوند اکثر آنانی که براساس شایستگی به موقعیتی دست نیافته اند می گویند در شرایطی فعلی تعویض فلان مدیر به صلاح سازمان نمی باشد .لذا تجربیات جهانی نشان می دهد که مصلحت اندیشی های این چنینی نه تنها اوضاع اقتصادی را وخیم تر نموده بلکه هر روز یک قدم بیشتر با عث تخریب ساختارهای سیاسی یک کشور شده است.
- بازدید : (417)
بازار سیاه واردات
بازارسیاه مجوز ثبت سفارش
بازار سیاه مجوزهای قانونی
آیا می دانید در برخی از کشورهای دنیا چگونه متولیان بازرگانی وتجاری برای ورود کالا به کشور دریک سیستم رسمی اقدام به ایجاد سیستمی غیر رسمی می کنند واقدام به رانت خواری کلان اقتصادی می نمایند.این کار برای متولیان اقتصادی ،بازرگانی وسازمانهایی که در امرواردات وصادرات کالا دخالت دارند بسیار آسان است که درمثالی به شرح ذیل اقدام به ذکر ان می گردد
در ترفندهای جدید بازرگانی برخی از کشورها که دچار بحران های اقتصادی مواجه می شوند با چنین تهدیداتی از سوی متولیان بازرگانی وامثالهم روبرو هستند .فرض کنید که یک کشوری اقدام به ارائه مجوز برای ورودانواع خودروهای سواری مینماید که در ایران به چنین مجوزی ،مجوز ثبت سفارش می گویند.حال اگر تعداد مجوزهای که می تواند برای واردات در نظر گرفته شود برای صرفا واردات 10000خودروی سواری باشد چنانچه اگر گروهی سود جو وفرصت طلب در اولین فرصت اقدام به ثبت سفارش بیش از 80درصد این خودرو بنمایند عملا واردات 80در خودروهای سواری وارداتی به آن کشور در اختیار فرد یا گروه خاصی قرار می گیرد بنابر این فرد مورد نظر با ایجاد بازار سیاه مجوزها ی ثبت سفارش به گونه ای در ورود کالا به کشور نه تنها حساسیت ایجاد می کند بلکه با ایجاد بازار سیاه برای فروش مجوزها زمینه های آلودگی امورتجاری را فراهم می آورد.البته این موضوع با بیانی ساده مطرح شده است وشما نگاه خودرا به سمت کالاهایی بکشانید که می تواند یک فرد صرفا با یک ثبت سفارش ساده میلیارها دلار بدون اینکه یک تحرک اقتصادی داشته باشد بدست آورد.چنین اموری به مثل کسی می ماند که کل امتیازات واگذاری دولت را در بخش (الف) یکجا خریداری می کند وسپس به جای اینکه مردم برای خرید امتیاز به دولت که بانی آن کار است مراجعه کنند با پرداخت مبالغ بیشتری به خریدارنی که خرید کلی داشته اند مراجعه نمایند .
چنین بخش هایی از بازار سیاه زمانی بوجود می آید که یک بخش رسمی در یک ترفند اقتصادی اقدام به ارائه مجوزهای غیر قانونی می نماید که گروه خاصی دارای منافع بالا وسریع می گردند. زمانی چنین حالاتی در کشورها بوجود می آید که برای واردات کالا مجوزاز طریق کنالهای رسمی ودولتی ارائه می شود وتقاضا هم برای اخذ مجوز فراوان است منتها بدی کار کانالهای رسمی این است که قبل از تصویب چنین طرحهایی گروهای خاصی از چنین تصمیماتی مطلع هستند وبا اینکه تقاضا برای اخذ مجوز فراوان است ولی تا اینکه عموم تجار از چنین بازی تجاری با خبر شوند افراد مورد نظر واز پیش تعیین شده بیش از 90درصد مجوزهای ورود را ثبت سفارش کرده اندهمانطوری که می دانید این مجوزها در اختیار بازارهای غیر رسمی قرار می گیرد بنابر این قیمت بدست آوردن مجوزها در بازارهای غیر رسمی به مراتب دهها برابروگاها خیلی بیش تراز حالات عادی وعقلی ومنطقی بازارهای رسمی است .بدین ترتیب کالاهایی که بدین طریق از طرف دولتها سهمیه بندی می شود در اختیار گروهی فرصت طلب وسود جو قرار می گیرد که زمینه های نشو ونمای بازار سیاه ورانت خواریهای کلان اقتصادی را بوجود می آورند
دولت ها مجبور خواهند بود جلوی چنین حرکت های غیر انسانی را بگیرند وبهترین کار نظارت عاقلانه بر امور تجاری سیستم های در گیر امور تجاری می باشد .دولت ها ناگزیرند حساب وکتابهای تجاری را به صورت مکانیزه والکترونیک پیگیری کنند وبتوانند برچنین سیستم هایی که در اموربازرگانی وتجاری دارند حسابرسی کنند که معمولا برخی از کشورها از بازرسانی که بتوانند سیستم های کامپیوتری را نظارت ،حسابرسی وبازرسی کنند ندارند
معمولا مدیرانی که صرفا برای شیطنت های تجاری به موسسات بازرگانی واقتصادی و...روی می آورند اولین کار آنها این است که می گویند سیستم های نرم افزاری جدید پاسخگو نیست وبا یک حرکت حساب شده اقدام به طراحی سیستم ها ونرم افزارهای گوناگون در سازمانهای خود می نمایند که با این کار اهداف خودرا با آسود گی خاطر بیشتری تعقیب می کنند وهنگام اجرای طرحها چون مراحل آزمایشی طرح را می گذرانند بیشترین تخلفات را تا قبل از آنکه کسی متوجه شود انجام می دهند وچون سیستم ها به تازگی طراحی شده اند بنابر این تا سازمانهای نظارت کنند ه اطلاعاتی از سیستم ها پیدا کنند آنها به محل های مدیریتی دیگری انتقال می یابند بنابر این مدیران بعدی نیز با ایده های دیگر وترفندهای جدیدتری وارد سازمانهای تجاری وبازرگانی در کشورهای دنیا می شوند ونتیجه چنین حرکت های غیر منطقی این است که دنیا با بحران اقتصادی مواجه می شود که همه آنها بازتاب مدیریت غیر صحیح در کشورهای دنیا می باشد
- بازدید : (468)
اصل شتاب
اصل شتاب تجارت خارجی
در اصطلا ح به این اصل ،اصل شتاب تجارت خارجی نیز می گویند
منظور ما کدام افزایش صادرات است
صادرات فرآورده های نفتی یا صادرات سایرکالاهای تولیدی ؟ بلاخره کدام صادرات در کشورها باید مورد توجه قرار گیرد؟
در اصل شتاب ما می آموزیم که چگونه با گسترش صادرات می توانیم شاهد بهبود وضعیت واردات به کشور شویم.همانطوری که میدانید این یک واقعیت است که افزایش صادرات منجر به افزایش واردات می گرددوبه همین طریق با کاهش در واردات می توانیم وضعیت صادراتی را بهبود ببخشیم وباعث افزایش صادرات شویم.
در اصل شتاب باید به آمارهای صادراتی توجه دقیق نمائیم،مخصوصا در زمانی که قسمت اعظم صادرات کشورها را محصولات وفرآورده های نفتی ومواددشیمیایی تشکیل می دهد تصمیم گیران اقتصادی نباید احساس رضایت کنند وچنین افزایش صادراتی را به عنوان عوامل رشد اقتصادی قلمداد نمایند به نظر این جانب در اصل شتاب باید آمارهای گمراه کننده را که باعث تحلیل های غلط اقتصادی درزمینه ها ومحورهای رشد یک کشور می شود را در محاسبات منظور ننمائیم وگرنه با فروش فرآورده های نفتی کشورها دارای آمارهای بالایی خواهند بود اما هیچگونه رشدی در ساختار کشور در صنایع تولیدی ایجاد نمی شود مگر اینکه در آمد حاصل لز فرآورده های نفتی را صرف سرمایه گذاری در اموری استراتژیک نمایند تا بعدها منجر به رشد وتوسعه اقتصادی کشورها شود.بنابراین جا دارد که به آمارهای صادراتی در هرکشوری با نگرش علمی تری نگاه شود واداره ای برای تحلیل آمارها واطلاعات آماری تشکیل شود واز تحصیلکردگان به نام دانشگاههای کشور در چنین اداراتی بهره برداری نمودوگرنه تشکیل جداول عددی وغلط آماری نه تنها منجر به برنامه ریزی غلط اقتصادی می شود بلکه رفته رفته کشور را از مسی رشد وترقی دور می کند
هرگاه آمارهای صادراتی یک کشوری رقم بالایی را نشان میدهد بیانگر این واقعیت است که افزایش صادرات منجر به افزایش در آمد ملی گردیده است وبنابراین با اینکار هزینه ها ومخارج افزایش می یابد وبه موازات آن شاهد افزایش سرمایه گذاری خواهیم شد
بنابر آنچه گفته شد به هر میزان که به مقادیر سرمایه گذاری افزوده می شود به همان مقدار هم ظرفیت های تولیدی در صنایع تولیدی آن کشور برای تولید کالاهای داخلی وملی وصادراتی افزایش می یابدکه چنین مسئله ای به خودی خود به طور اتوماتیک منجر به افزایش کالاهای وارداتی به کشور می شودواگر از زوایای دیگر هم بخواهیم به این مسئله نگاه کنیم می بینیم که همین اصل در جهت عکس نیز یعنی در حالات واردات کالا به کشور منجر به افزایش واردات کالا به کشور می شود